Annons

Glutenfritt snabbt stekpannebröd

Det här är min favorit när jag vill ha nybakat glutenfritt bröd snabbt. Det är bara att röra ihop ingredienserna och grädda direkt i stekpanna. Färdigt på ett kick och det smakar så gott nygräddat!

Glutenfritt snabbt stekpannebröd

Glutenfritt snabbt stekpannebröd (6 st)
150 g (2 1/2 dl) glutenfri mjömix, tex Finax röda
14 g (2 tsk) ljus sirap
1 tsk bakpulver
1 tsk rapsolja
1/4 tsk salt
125 g (1 1/4 dl) mjölk

  1. Rör ihop alla ingredienser i en bunke.
  2. Hetta upp en stekpanna. Klicka ut smeten i den torra stekpannan med hjälp av två skedar. Fukta händerna med vatten och platta ut bröden lite i stekpannan. Det går också bra att forma smeten direkt med fuktade händer och sedan grädda, gör det som du föredrar. Genom att fukta händerna fastnar inte den kladdiga degen på händerna.
  3. Grädda bröden på medelvärme i några minuter per sida tills de får fin färg och är genomgräddade.
Annons

Jag brukar göra mina stekpannebröd ganska tjocka och delar dem på mitten innan jag äter dem, men det går också bra att göra tunnare och äta som tekakor. De är godast att äta nygräddade.

Annons

Tips! Det går också bra att grädda ett enda stort bröd i stekpannan och sedan skära i bitar.

Annons

Glutenfritt snabbt stekpannebröd

Dela på:

Annons

Laddar