Medan du julstökar med annat sprider sig en underbar doft i köket och vips så har du ett gott glutenfritt vörtbröd att äta till julskinkan. Följ mig på Instagram, Facebook och Pinterest för mer glutenfri inspiration och fler glutenfria recept! Glutenfritt snabbt vörtbröd 450 g (4 1/2 dl) filmjölk 105 g (3/4 dl) mörk sirap 25 g (1 1/2 dl) pofiber 1 tsk salt 2 tsk bikarbonat 1 tsk malen pomerans 1/2 tsk malen ingefära 1/2 tsk malen kryddnejlika 1 tsk malen fänkål 1 tsk malen anis 1/2 dl russin 330 g (6 dl) glutenfri grov mix, tex Semper Rör ihop alla ingredienser i den ordning de står i receptet. Häll den lösa degen i en smord bakform på 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 40 minuter. Låt svalna en stund i formen och stjälp sedan upp den på ett galler och låt svalna helt under bakduk. Jag har också ett recept på glutenfritt vörtbröd med jäst. Ett annat tips till julskinkan är snabb glutenfri kavring. Jag önskar er alla en riktigt god jul!