Glutenfritt solrosbröd 25 g jäst 400 g (4 dl) vatten 20 g (2 msk) fiberhusk 25 g (2 msk) solrosolja (går att byta ut mot raps- eller olivolja) 2 tsk strösocker 1 tsk salt 17 g (1 dl) pofiber 60 g (1 dl) solroskärnor 330 g (5 1/2 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax röda Uppvispat ägg eller vatten och solroskärnor till garnering Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och vispa ut jästen med vattnet. Vispa ner fiberhusk och låt svälla i 10 minuter. Tillsätt olja, socker, salt, pofiber, solroskärnor och mjölmix. Arbeta ihop degen ordentligt med elvispens degkrokar eller i assistent. Strö lite mjölmix runtom degen och forma till ett bröd. Lägg brödet på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk i ca 60 minuter. Pensla brödet med uppvispat ägg eller vatten och strö över solrosfrön. Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i ca 30 minuter. Tips på fler goda glutenfria bröd med solroskärnor: Glutenfria solrosrutor i långpanna Glutenfria stekpannescones med solroskärnor Glutenfria snabba solrosfrallor Naturligt glutenfria solrosbröd Glutenfritt fröknäcke Glutenfria apelsindoftande solrosfrallor Glutenfria solrosrutor