Glutenfritt solrosbröd med havre- och quinoamix 1 paket Sempers brödmix med havre och quinoa 1 tsk salt 1 dl solroskärnor 450 g (4 1/2 dl) vatten 30 g (ca 2 msk) rapsolja Vatten och olja till pensling Solroskärnor till garnering Blanda ihop brödmixen (spara ett par matskedar till utbakningen) med torrjäst (ingår i paketet med brödmix), salt och solroskärnor i en degbunke. Värm vattnet till 37 grader och tillsätt det till mjölblandningen. Arbeta ihop degen med degkrokar i några minuter. Tillsätt oljan och arbeta degen lite till med degkrokar. Låt degen vila i bunken i ca 5 minuter. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med den sparade mjölmixen. Mjöla brödet runtom men knåda inte in mer mjöl i degen. Forma till ett bröd och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla brödet med en blandning av lika delar vatten och olja. Strö över solroskärnor. Täck brödet med plastfilm och låt jäsa i ca 40 minuter. Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i ca 40 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.