Annons

Glutenfritt tunnbröd i stekpanna

Gott glutenfritt tunnbröd som gräddas i stekpanna. Brödet innehåller ingen jäst och går därför snabbt att baka. Det är perfekt när man vill ha nybakat tunnbröd men inte har tid att vänta på jäsning.

Glutenfria tunnbröd i stekpanna

Glutenfritt tunnbröd i stekpanna (6 st)
240 g (4 dl) glutenfri mjölmix
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
150 g (1 1/2 dl) mjölk
40 g (2 msk) rapsolja
Glutenfri mjölmix till utbakning

  1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  2. Tillsätt mjölk och olja och rör ihop till en deg.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord, gärna en silikonduk, och strö lite mjölmix runt om. Knåda eventuellt in lite mer mjölmix i degen om det behövs.
  4. Dela degen i 6 bitar och kavla ut varje bit till ett tunt runt bröd. Använd tillräckligt med mjölmix på bakbordet så att degen inte fastnar. Kavla därefter med krukavel på båda sidor, alternativt nagga degen om du inte har en kruskavel.
  5. Hetta upp en torr stekpanna på medelhög-hög värme. Grädda tunnbröden några minuter på varje sida tills de får fin färg.

Glutenfritt tunnbröd i stekpanna

Annons
Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar