Glutenfritt valnötsbröd 25 g jäst 100 g (1 dl) mjölk 300 g (3 dl) vatten 1 msk fiberhusk 70 g (2 dl) glutenfria havregryn 17 g (1 dl) pofiber 2 msk rapsolja 1 msk ljus sirap 1 dl valnötter 330 g (5 1/2 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax röda eller Semper mix Valnötter till garnering Smula jästen i en bunke. Värm mjölk och vatten till 37 grader och vispa ut jästen med vätskan. Vispa ner fiberhusk, havregryn och pofiber och låt svälla i 5 minuter. Tillsätt olja, sirap, grovhackade valnötter och mjölmix. Arbeta degen ordentligt med degkrokar. Lägg degen i en smord avlång bakform och låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter. Tryck ner några valnötter i brödet som garnering. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 50 minuter. Låt svalna på galler under bakduk. Andra goda glutenfria formbröd hittar du här: morotsbröd, fitnesslimpa, formfranska.