Glöm inte heller att följa mig på Instagram, Facebook och Pinterest för mer glutenfri inspiration och fler glutenfria recept! [caption id="attachment_6016" align="aligncenter" width="1024"] Foto: Jennifer Glans[/caption] För er som ännu inte bestämt nyårsmenyn kommer här några tips! Ett gott och enkelt tilltugg till bubblet är glutenfria ostflarn med pinjenötter. Det går supersnabbt att göra men känns lyxigt och jättegott! Att göra glutenfria räkbakelser till förrätt är något annat som känns lyxigt och som alltid blir mycket uppskattat. Eller varför inte bjuda på en enda stor glutenfri smörgåstårta? Prova mitt recept på glutenfri smörgåstårtbotten om du vill komponera din egen smörgåstårta. En annan bubblare är glutenfri smörgåsrulltårta som är enkel att göra och såå god! En god glutenfri matpaj kan också passa bra, kanske på buffébordet tillsammans med lite annat smått och gott? Glutenfria vitlöksbaguetter är ett gott tillbehör till oxfilén, hummern eller vad du än väljer att bjuda på till huvudrätt. På nyårsafton (precis som vid alla andra högtider förstås) tycker jag att desserten är det viktigaste! Att fira in det nya året med en riktigt god efterrätt är svårslaget. Min personliga favorit är glutenfri schweizernötkaka. En annan variant på samma kaka är glutenfri succékaka som alltid gör precis det som namnet antyder :) Eller varför inte baka någon sorts glutenfri kladdkaka? Kladdkaka är något som alla gillar och även om det är enkelt så är det alltid uppskattat. Lyxa till det med en glutenfri kladdkaka med kolatäcke, en knäckig glutenfri kladdkaka eller en maffig glutenfri schweizernötkladdkaka! En klassisk dessert på nyår är pannacotta. Mina favoriter är glutenfri kolapannacotta med nutella och glutenfri champagnepannacotta. Även glutenfri pavlova passar bra på nyår tycker jag. Toppa den med dina favoritfrukter och bär. Glutenfri key lime pie passar utmärkt efter en god och mättande middag. Den är frisk och fräsch i smaken och går bra att förbereda i förväg. Även glutenfri frozen key lime pie passar bra som en frisk och sötsyrlig dessert. Den förvaras i frysen och går därför utmärkt att förbereda långt innan servering. Glutenfri daimglass går snabbt att vispa ihop. Toppa den med maränger, hackad daim eller annat godis och frukt och bär innan servering så blir den festlig! Andra alternativ om du inte vill lägga så mycket tid på efterrätten är glutenfri banoffeepaj eller glutenfri fruktoffeepaj som du bakar blixtsnabbt och som dessutom inte kräver någon ugn. Glutenfri banoffeepaj i glas är också en favorit om du vill servera desserten i portionsglas. Även den går bra att göra i förväg. En klassisk nyårsdessert för mig är glutenfri chokladmousse. Den här chokladmoussen är absolut den bästa jag någonsin ätit! Eller varför inte avsluta året med en guldskimrande chokladbomb? Glutenfri kladdkaka med krämig topping är en perfekt avslutning på året för den som gillar choklad. En fransk chokladtårta är också en perfekt avslutning på året som är svår att tacka nej till! Här hittar du receptet: Glutenfri fransk chokladtårta. Med detta vill jag önska er ett riktigt Gott Nytt Glutenfritt År med massor av glädje och glutenfri bakning! Kram Anneli