Grova glutenfria tekakor (12 st) 50 g jäst 450 g (4 1/2 dl) filmjölk (kan bytas till mjölk eller vatten) 15 g (1 1/2 msk) fiberhusk/malen psyllium 70 g (2 dl) glutenfria havregryn (kan bytas till bovete- eller hirsflingor) 45 g (1/2 dl) rapsolja 20 g (1 msk) mörk sirap (går att byta ut mot ljus sirap, strösocker eller honung) 1 tsk salt 300 g (5 dl) grov glutenfri mjölmix (jag använder Finax gröna) Smula ner jästen i en bunke. Värm filmjölken till 37 grader och vispa ut jästen med den. Vispa ner fiberhusk och havregryn och låt svälla i 10 minuter. Tillsätt olja, sirap, salt och mjölmix och arbeta ihop degen i assistent eller med elvispens degkrokar. Strö lite mjölmix runtom degen och låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter. Stjälp upp degen på ett lätt mjölat bakbord. Forma den till en längd och dela den i 12 bitar. Rulla dem till bollar och platta ut till tekakor. Lägg tekakorna på en plåt med bakplåtspapper . Nagga och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 12 minuter. Låt svalna på galler under bakduk. Degen efter jäsning. Degen innan utbakning. Jag tycker att det går enklast att få ungefär lika stora bitar genom att först forma degen till en längd och sedan skära den i bitar. Tekakorna innan de gräddas i ugnen. De nygräddade tekakorna! Hoppas att ni gillar receptet. Tekakorna håller sig färska och goda i ca 2 dagar i rumstemperatur och går utmärkt att frysa ner. Följ mig gärna på Instagram, Facebook och Pinterest för de senaste uppdateringarna och mer glutenfri inspiration! Fler recept på glutenfria tekakor: Glutenfria tekakor Glutenfria tekakor med morot Naturligt glutenfria snabba tekakor Glutenfria tekakor med havre Glutenfria tekakor med xantangummi Enkla glutenfria tekakor Glutenfria snabba tekakor