Annons

Hemmagjord mandelmassa

I år tänkte jag prova att göra egen mandelmassa till mina semlor och nu efteråt undrar jag bara varför har jag inte gjort det tidigare?! Det blev så otroligt mycket godare än köpt mandelmassa och enkelt var det också. Nu kommer årets semlor att bli de godaste någonsin!

Här hittar du recept på mina glutenfria semlor.

Glutenfri mandelmassa

Hemmagjord mandelmassa
150 g mandel (jag använde mandel med skal men om du vill ha en ljusare mandelmassa använder du skållad mandel)
125 g strösocker
Mjölk eller vatten (jag använde ca 2 msk mjölk)

  1. Lägg mandlarna i blöt i några timmar, gärna över natten.
  2. Häll av vattnet och mixa mandlarna tillsammans med strösockret tills det blir en krämig mandelmassa.
  3. Tillsätt vätska om du vill ha en lösare konsistens på mandelmassan och mixa lite till.
Annons
Dela på:

Annons

Laddar