När du gör ditt eget jordnötssmör kan du bestämma själv precis hur crunchigt eller krämigt du vill ha det och vilken smak du vill ha. Jag tillsätter lite vaniljpulver och en gnutta honung i mitt jordnötssmör för att få en extra god smak. Hemmagjort jordnötssmör 300 g salta jordnötter 1 msk kokosolja eller rapsolja Ev. ca 1 tsk vaniljpulver Ev. ca 2 tsk honung Mixa ihop jordnötter och olja i en matberedare. Mixa tills konsistensen blir som smör, det kan ta några minuter. Smaka av med vaniljpulver och honung. Tillsätt mer olja om du vill ha en lösare konsistens. Tänk på att jordnötssmöret blir lite fastare när det står kallt. Häll upp jordnötssmöret på burk och förvara i kylskåp. Tips på glutenfria bakverk med jordnötssmör: Glutenfria jordnötscookies Glutenfri banankaka med kola och daim Glutenfria jordnötssnittar Glutenfria peanut butter cups Glutenfri snickerstårta