Följ mig på Instagram, Facebook och Pinterest för de senaste uppdateringarna och mer glutenfri inspiration. Kalljäst naturligt glutenfritt bröd 12 g jäst 400 g kallt vatten 15 g (1 msk) rapsolja 1/2 tsk salt 100 g (2 dl) bovetemjöl 100 g (2 dl) durramjöl 110 g (2 dl) majsmjöl 6 g (2 tsk) fiberhusk/malen psyllium Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt lite av vattnet och rör tills jästen löst upp sig. Tillsätt resten av vattnet och övriga ingredienser och rör ihop till en lös deg. Täck bunken med ett lock eller plastfolie och låt stå i kylskåpet i ca 8 timmar eller över natten. Sätt ugnen på 225 grader. Häll ut den lösa degen direkt på en plåt med bakplåtspapper. Bred ut den till en några cm tjock rektangel. Låt vila tills ugnen blivit varm. Grädda brödet i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter, tills det fått fin färg. Den lösa degen efter en natt i kylskåp. Degen breds enkelt ut direkt på plåten. Jag har också ett recept på kalljäst glutenfritt bröd som bakas med mjölmix om du föredrar det. Receptet hittar du här: Glutenfritt kalljäst bröd