Annons

Kalljäst naturligt glutenfritt bröd

Det här brödet bakas med naturligt glutenfria mjöler och med minsta möjliga ansträngning. Man rör ihop ingredienserna till degen på kvällen, låter jäsa i kylen över natten och gräddar snabbt och enkelt på morgonen. Perfekt när man vill ha nybakat bröd till frukost!

Följ mig på Instagram, Facebook och Pinterest för de senaste uppdateringarna och mer glutenfri inspiration.

Glutenfritt kalljäst bröd i rutor

Kalljäst naturligt glutenfritt bröd
12 g jäst
400 g kallt vatten
15 g (1 msk) rapsolja
1/2 tsk salt
100 g (2 dl) bovetemjöl
100 g (2 dl) durramjöl
110 g (2 dl) majsmjöl
6 g (2 tsk) fiberhusk/malen psyllium

  1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt lite av vattnet och rör tills jästen löst upp sig.
  2. Tillsätt resten av vattnet och övriga ingredienser och rör ihop till en lös deg.
  3. Täck bunken med ett lock eller plastfolie och låt stå i kylskåpet i ca 8 timmar eller över natten.
  4. Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Häll ut den lösa degen direkt på en plåt med bakplåtspapper. Bred ut den till en några cm tjock rektangel. Låt vila tills ugnen blivit varm.
  6. Grädda brödet i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter, tills det fått fin färg.
Annons

Deg till kalljäst naturligt glutenfritt brödDen lösa degen efter en natt i kylskåp.

Annons

Kalljäst glutenfritt bröd innan gräddningDegen breds enkelt ut direkt på plåten.

Nybakat naturligt glutenfritt kalljäst bröd

Annons

Jag har också ett recept på kalljäst glutenfritt bröd som bakas med mjölmix om du föredrar det. Receptet hittar du här: Glutenfritt kalljäst bröd

Glutenfritt kalljäst bröd

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar