Klassisk glutenfri jordgubbstårta 1 glutenfri tårtbotten (24 cm eller 28 cm i diameter) Här hittar du recept: Glutenfri tårtbotten 24 cm eller Glutenfri tårtbotten 28 cm Det går också bra att använda en naturligt glutenfri tårtbotten. Mängden vaniljkräm, grädde och jordgubbar till fyllningen i det här receptet är anpassad för en stor jordgubbstårta med en botten på 28 cm, det går åt lite mindre av allt till en mindre tårta. Vaniljkräm: 1 ägg 2 msk strösocker 2 msk smör 2 msk potatismjöl 3 dl mjölk 1 msk vaniljsocker Fyllning och garnering: Ca 1 dl jordgubbssaft 1 sats vaniljkräm Ca 12 dl vispgrädde Ca 1 kg jordgubbar Vaniljkräm: Blanda allt utom vaniljsockret i en kastrull och värm upp under omrörning. Avbryt när krämen tjocknat och första bubblan syns. Låt krämen svalna och rör ner vaniljsockret när krämen är kall. Vispa grädden. Ansa och skär jordgubbarna i skivor. Lägg en tårtbotten på ett tårtfat. Fukta med jordgubbssaft. Lägg på ett lager skivade jordgubbar. Bred över vaniljkrämen. Lägg på nästa tårtbotten. Fukta med jordgubbssaft. Lägg på ett lager skivade jordgubbar. Bred över ett lager vispad grädde. Lägg på den sista bottnen och täck hela tårtan med vispad grädde. Hit kan du med fördel förbereda dagen innan, tårtan blir saftigare om den får stå över natten. Garnera tårtan med skivade jordgubbar och spritsa grädde runtom och på sidorna. Recept på andra goda glutenfria tårtor: Himmelsk glutenfri jordgubbstårta Glutenfri prinsesstårta Glutenfri nougattårta Glutenfri morotstårta