Annons
Annons

Klassisk glutenfri jordgubbstårta

Finns det något godare på sommaren än en klassisk glutenfri jordgubbstårta? Min jordgubbstårta blir alltid uppskattad och är en favorit både till midsommar och till alla härliga sommarkalas. Klassisk jordgubbstårta gör jag på en hembakad glutenfri tårtbotten och fyller med hemkokt vaniljkräm, vispgrädde och jordgubbar.

Glutenfri klassisk jordgubbstårta

Klassisk glutenfri jordgubbstårta
1 glutenfri tårtbotten (24 cm eller 28 cm i diameter)
Här hittar du recept: Glutenfri tårtbotten 24 cm eller Glutenfri tårtbotten 28 cm
Det går också bra att använda en naturligt glutenfri tårtbotten.

Annons

Mängden vaniljkräm, grädde och jordgubbar till fyllningen i det här receptet är anpassad för en stor jordgubbstårta med en botten på 28 cm, det går åt lite mindre av allt till en mindre tårta.

Annons

Vaniljkräm:
1 ägg
2  msk strösocker
2 msk smör
2 msk potatismjöl
3 dl mjölk
1 msk vaniljsocker

Fyllning och garnering:
Ca 1 dl jordgubbssaft
1 sats vaniljkräm
Ca 12 dl vispgrädde
Ca 1 kg jordgubbar

  1. Vaniljkräm: Blanda allt utom vaniljsockret i en kastrull och värm upp under omrörning. Avbryt när krämen tjocknat och första bubblan syns. Låt krämen svalna och rör ner vaniljsockret när krämen är kall.
  2. Vispa grädden. Ansa och skär jordgubbarna i skivor.
  3. Lägg en tårtbotten på ett tårtfat. Fukta med jordgubbssaft. Lägg på ett lager skivade jordgubbar. Bred över vaniljkrämen.
  4. Lägg på nästa tårtbotten. Fukta med jordgubbssaft. Lägg på ett lager skivade jordgubbar. Bred över ett lager vispad grädde.
  5. Lägg på den sista bottnen och täck hela tårtan med vispad grädde. Hit kan du med fördel förbereda dagen innan, tårtan blir saftigare om den får stå över natten.
  6. Garnera tårtan med skivade jordgubbar och spritsa grädde runtom och på sidorna.

Stor glutenfri jordgubbstårta

Annons
Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar