Knäckig glutenfri kladdkaka 100 g smör 2 ägg 225 g (2 1/2 dl) strösocker 20 g (1 msk) ljus sirap 25 g (4 msk) kakao 1 tsk vaniljsocker 1/2 tsk salt 75 g (1 1/2 dl) rismjöl Smör och kokos till formen Knäcksmet: 100 g smör 90 g (1 dl) strösocker 1 tsk vaniljsocker 60 g (3 msk) ljus sirap 45 g (3 msk) vispgrädde 50 g (1 1/4 dl) glutenfria havregryn 50 g (1 dl) rismjöl Smält smöret till kladdkakan och låt svalna. Rör ihop alla ingredienser i den ordning de står i receptet. Tillsätt det smälta smöret sist. Häll smeten i en smord form, ca 24 cm i diameter, strödd med kokos. Smält smöret till knäcksmeten i en kastrull. Rör ner resterande ingredienser och koka upp. Låt småkoka i ca 1 minut under omrörning. Häll knäcksmeten över kladdkakesmeten i formen. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 15-20 minuter. Kladdkakan ska vara kladdig när du tar ut den. Låt svalna och ställ kallt i minst ett par timmar innan servering så står den till sig. Servera med vispad grädde. Tips på andra recept på glutenfria kladdkakor: Glutenfri chokladbollskladdkaka Glutenfri kladdkaka Glutenfri kladdkaka med kokosbotten Glutenfri semmelkladdkaka Glutenfri kladdkaka med kolatäcke Glutenfri nutellakladdkaka