Annons

Knäckig glutenfri kladdkaka

Det här måste vara världens godaste kladdkaka! Kladdigt möter knäckigt med lite tuggmotstånd, en ny dimension av kladdkaka som bara måste provas!

Knäckig glutenfri kladdkaka

Knäckig glutenfri kladdkaka
100 g smör
2 ägg
225 g (2 1/2 dl) strösocker
20 g (1 msk) ljus sirap
25 g (4 msk) kakao
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
75 g (1 1/2 dl) rismjöl
Smör och kokos till formen

Knäcksmet:
100 g smör
90 g (1 dl) strösocker
1 tsk vaniljsocker
60 g (3 msk) ljus sirap
45 g (3 msk) vispgrädde
50 g (1 1/4 dl) glutenfria havregryn
50 g (1 dl) rismjöl

  1. Smält smöret till kladdkakan och låt svalna.
  2. Rör ihop alla ingredienser i den ordning de står i receptet. Tillsätt det smälta smöret sist.
  3. Häll smeten i en smord form, ca 24 cm i diameter, strödd med kokos.
  4. Smält smöret till knäcksmeten i en kastrull. Rör ner resterande ingredienser och koka upp. Låt småkoka i ca 1 minut under omrörning.
  5. Häll knäcksmeten över kladdkakesmeten i formen.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 15-20 minuter. Kladdkakan ska vara kladdig när du tar ut den. Låt svalna och ställ kallt i minst ett par timmar innan servering så står den till sig.

Servera med vispad grädde.

Annons

Glutenfri knäckig kladdkaka

Dela på:

Annons

Laddar