Annons

Krispiga chokladrutor

Dags att baka julgodis! Det här godiset är ett av mina favoritgodis som jag gör året runt men som jag äter extra mycket av till jul. Godiset får en god smak av choklad och kola och lite krisp av rispuffar och kex. Det är även gott att blanda i olika sorters nötter och russin eller annan torkad frukt. Testa att variera med dina egna favoriter!

Glutenfria krispiga chokladrutor

Krispiga chokladrutor
200 g mörk eller ljus choklad
50 g smör
140 g (1 dl) ljus sirap
80 g (ca 8 st) glutenfria digestivekex, krossade
20 g (3 dl) rispuffar

  1. Smält ihop choklad och smör under omrörning i en kastrull på svag värme.
  2. Ta av kastrullen från värmen och rör ner sirap, krossade digestivekex och rispuffar.
  3. Tryck ut smeten i en form, ca 20×20 cm. Ställ formen kallt tills chokladen har stelnat.
  4. Skär i rutor.

Glutenfria krispiga chokladrutor

Annons
Annons
Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar