Detta inlägg innehåller annonslänkar till Lindroos Hälsa. Jag använder den nya glutenfria bakingrediensen SoftBake i de här frallorna och det i kombination med psyllium är en stor del av hemligheten bakom att de blir så mjuka och saftiga. De här frallorna håller sig faktiskt saftiga i minst tre dagar! Så länge var det i alla fall som jag hade dem framme i en plastpåse i köket innan de tog slut och då var de tro det eller ej lika saftiga, mjuka och goda som när de var nybakade. Här kan du läsa mer om och beställa SoftBake: Lindroos Hälsa Jag använder Finax proteinmix som jag tycker är en bra glutenfri mjölmix sett ur näringssynpunkt. Den består av havremjöl, solrosmjöl samt solros- och pumpakärnor och har inget tillsatt socker eller andra onödiga tillsatser. Detta är inte reklam, jag bara gillar den! 😊 Jag blandar upp proteinmixen med Finax basmjöl för att få lite ljusare frallor men det går bra att använda bara proteinmix om man vill det eller om man behöver undvika glutenfri vetestärkelse som finns i basmjölet. Det går även bra att använda bara Finax basmjöl om du inte har proteinmixen. Glutenfria frallor (16 st)50 g jäst 450 g (4 1/2 dl) vatten50 g (1/2 dl) rapsolja40 g (2 msk) ljus sirap300 g (4 dl) Finax proteinmix150 g (2 1/2 dl) Finax basmjöl15 g (1 1/2 msk) pulveriserat psyllium (finns att köpa HÄR)10 g (1 1/2 msk) SoftBake (finns att köpa HÄR)1 tsk salt Smula ner jästen i en degbunke.Värm vattnet till 37 grader och vispa ut jästen med vattnet.Vispa ner olja och sirap i degvätskan.Blanda ihop resterande ingredienser i en bunke och tillsätt blandningen till degvätskan.Arbeta genast ihop degen ordentligt i ca 5 minuter, gärna i assistent men det går också bra med elvispens degkrokar.Strö lite mjölmix runt degen och låt den vila i bunken under bakduk i ca 20 minuter.Stjälp upp degen på ett bakbord lätt mjölat med mjölmix. Dela degen i 16 bitar och forma dem till runda bullar.Lägg bullarna på två plåtar klädda med bakplåtspapper och låt dem jäsa under bakduk i ca 30 minuter.Värm ugnen till 250 grader.Grädda frallorna i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Sänk ugnsvärmen till 225 grader vid insättning av plåten. Låt frallorna svalna på galler under bakduk. Följ mig på Instagram, Facebook och Pinterest för mer glutenfri inspiration och fler glutenfria recept! Lycka till med bakningen och hoppas att du gillar receptet! Tips på fler glutenfria recept med SoftBake:Glutenfria fluffiga frallorGlutenfritt bröd med SoftBakeGlutenfria fluffiga frukostrutor