Brödet bakas utan jäst och kräver minimal ansträngning. Det är bara att röra ihop ingredienserna, skjutsa in brödet i ugnen och sedan vänta på ett underbart gott och hälsosamt nygräddat bröd.. Mormors glutenfria havrelimpa350 g (3 1/2 dl) filmjölk2 uppvispade ägg15 g (1 msk) honung (går att utesluta)8 g (2 tsk) bikarbonat3 g (1 tsk) pulveriserat psyllium, tex Premium Psyllium/Fiberhusk3 g (1/2 tsk) salt240 g (6 dl) glutenfritt havremjöl (jag använder havremjöl från Urtekram)*Blanda ihop alla ingredienser i en bunke.Fördela degen i en smord avlång bakform (jag använder en form som rymmer 1,5 liter). Strö eventuellt över lite havregryn på toppen.Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 1 timme. Låt svalna på galler under bakduk.* Har du inte havremjöl hemma går det också bra att mixa havregryn till mjöl. Det går åt ungefär 8 dl havregryn till 6 dl havremjöl. Så här ser brödet ut innan det gräddas. Det nygräddade brödet. Följ mig på Instagram, Facebook och Pinterest för mer glutenfri inspiration och fler glutenfria recept! Brödet blir saftigt och får en god fullkornssmak. Det håller sig saftigt i rumstemperatur i 2-3 dagar. Det som inte går åt de närmaste dagarna efter bakning går utmärkt att frysa ner. Tips på fler goda glutenfria brödrecept:Grovt glutenfritt brödGlutenfria SkogaholmsfrallorGlutenfritt proteinbröd med kesoGlutenfria fluffiga frallorGlutenfri solroslimpaNaturligt glutenfritt bröd i formEnklaste glutenfria brödet!