Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Bagaren & Kocken.Naturligt glutenfri blåbärskaka2 ägg180 g (2 dl) strösocker80 g (1 dl) potatismjöl110 g (2 1/4 dl) mandelmjöl1 msk majsstärkelse2 tsk fiberhusk2 tsk bakpulver2 tsk vaniljsocker75 g smör100 g (1 dl) mjölkCa 1 1/2 dl blåbär (frysta går bra)Smör och potatismjöl till formenVispa ägg och strösocker poröst med elvisp.Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke och vänd ner dem i smeten.Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt koka upp. Tillsätt den kokande vätskan i smeten och rör försiktigt ihop till en jämn smet.Häll smeten i en smord sockerkaksform (1,5 liter) mjölad med potatismjöl. Formen som jag använder kommer från Nordic Ware och finns att köpa HÄR.Strö blåbären över smeten.Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 25-30 minuter. Låt kakan svalna en stund i formen innan du stjälper upp den. Fler glutenfria recept på mjuka kakor:Glutenfri silviakakaGlutenfri mjuk snickerskakaGlutenfri sandkakaGlutenfri toscakakaGlutenfri kanelbullekakaGlutenfri Sverigekaka