Annons

Naturligt glutenfri blåbärskaka

Den här naturligt glutenfria blåbärskakan är nästan ofattbart saftig och god och den håller sig dessutom saftig i flera dagar och smular inte. Låter det för bra för att vara sant? Prova, du kommer inte att bli besviken. Min blåbärskaka är helt klart en ny fikafavorit!

Glutenfri blåbärskaka

Naturligt glutenfri blåbärskaka
2 ägg
180 g (2 dl) strösocker
80 g (1 dl) potatismjöl
110 g (2 1/4 dl) mandelmjöl
1 msk majsstärkelse
2 tsk fiberhusk
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
75 g smör
100 g (1 dl) mjölk
Ca 1 1/2 dl blåbär (frysta går bra)
Smör och potatismjöl till formen

  1. Vispa ägg och strösocker poröst med elvisp.
  2. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke och vänd ner dem i smeten.
  3. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt koka upp. Tillsätt den kokande vätskan i smeten och rör försiktigt ihop till en jämn smet.
  4. Häll smeten i en smord sockerkaksform (1,5 liter) mjölad med potatismjöl.
  5. Strö blåbären över smeten.
  6. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 25-30 minuter. Låt kakan svalna en stund i formen innan du stjälper upp den.

Glutenfri blåbärskaka

Annons
Annons
Dela på:

ANNONS

Ge bort en prenumeration och få en gåva

Läs mer och beställ här

Julkampanj 2019

På prenumerera.se hittar du tidningar och prenumerationer för alla smaker. Bland våra kända varumärken finns bland annat Hemmets Veckotidning, Allas, Femina, Allers, Elle, Året Runt och Måbra. Just nu får du en fin julgåva på köpet.

Läs mer och beställ här

Annons

Laddar