Naturligt glutenfri blåbärskaka
2 ägg
180 g (2 dl) strösocker
80 g (1 dl) potatismjöl
110 g (2 1/4 dl) mandelmjöl
1 msk majsstärkelse
2 tsk fiberhusk
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
75 g smör
100 g (1 dl) mjölk
Ca 1 1/2 dl blåbär (frysta går bra)
Smör och potatismjöl till formen
- Vispa ägg och strösocker poröst med elvisp.
- Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke och vänd ner dem i smeten.
- Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt koka upp. Tillsätt den kokande vätskan i smeten och rör försiktigt ihop till en jämn smet.
- Häll smeten i en smord sockerkaksform (1,5 liter) mjölad med potatismjöl.
- Strö blåbären över smeten.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 25-30 minuter. Låt kakan svalna en stund i formen innan du stjälper upp den.
Fler glutenfria recept på mjuka kakor:
Glutenfri silviakaka
Glutenfri mjuk snickerskaka
Glutenfri sandkaka
Glutenfri toscakaka
Glutenfri kanelbullekaka
Glutenfri Sverigekaka