Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Bagaren och Kocken Den fina sockerkaksformen finns att köpa här: Charlotte bakform (annonslänk)Naturligt glutenfri citronsockerkaka2 ägg180 g (2 dl) strösocker80 g (1 dl) potatismjöl125 g (2 1/2 dl) mandelmjöl1 msk majsstärkelse2 tsk fiberhusk/malen psyllium2 tsk bakpulver2 tsk vaniljsocker75 g smör100 g (1 dl) mjölk1 citron (2 msk saft och rivet skal)Smör och potatismjöl till formenVispa ägg och strösocker poröst med elvisp.Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke och vänd ner dem i smeten.Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt koka upp. Tillsätt den kokande vätskan i smeten och rör försiktigt ihop till en jämn smet.Skölj citronen noga och torka den torr. Riv skalet och pressa ur 2 msk saft. Vänd ner skal och saft i smeten.Häll smeten i en smord form mjölad med potatismjöl. Formen som jag använder kommer från Nordic Ware och finns att köpa HÄR (annonslänk). Det går även bra med en vanlig springform eller sockerkaksform.Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 30-40 minuter beroende på vilken sorts form du använder. Jag hade min i ugnen i 30 minuter men använder du en djupare form kan den behöva gräddas längre. Känn efter med en sticka att sockerkakan är färdig innan du tar ut den, stickan ska vara torr. Låt kakan svalna en stund i formen innan du stjälper upp den på ett bakgaller. Låt svalna helt på gallret under sockerkaksformen.Tips! Servera gärna kakan med vispgrädde så blir den extra god! Följ mig gärna på Instagram, Facebook och Pinterest för de senaste uppdateringarna och mer glutenfri inspiration!Fler glutenfria recept på mjuka kakor:Glutenfri silviakakaGlutenfri mjuk snickerskakaGlutenfri sandkakaGlutenfri toscakakaGlutenfri kanelbullekakaGlutenfri Sverigekaka