Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kökets favoriter. Följ mig gärna på Instagram, Facebook och Pinterest för de senaste uppdateringarna och mer glutenfri inspiration! Naturligt glutenfri citronsockerkaka 2 ägg 180 g (2 dl) strösocker 80 g (1 dl) potatismjöl 125 g (2 1/2 dl) mandelmjöl 1 msk majsstärkelse 2 tsk fiberhusk/malen psyllium 2 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 75 g smör 100 g (1 dl) mjölk 1 citron (2 msk saft och rivet skal) Smör och potatismjöl till formen Vispa ägg och strösocker poröst med elvisp. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke och vänd ner dem i smeten. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt koka upp. Tillsätt den kokande vätskan i smeten och rör försiktigt ihop till en jämn smet. Skölj citronen noga och torka den torr. Riv skalet och pressa ur 2 msk saft. Vänd ner skal och saft i smeten. Häll smeten i en smord form mjölad med potatismjöl. Formen som jag använder kommer från Nordic Ware och finns att köpa här (annonslänk). Det går även bra med en vanlig springform eller sockerkaksform. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 30-40 minuter beroende på vilken sorts form du använder. Jag hade min i ugnen i 30 minuter men använder du en djupare form kan den behöva gräddas längre. Känn efter med en sticka att sockerkakan är färdig innan du tar ut den, stickan ska vara torr. Låt kakan svalna en stund i formen innan du stjälper upp den på ett bakgaller. Låt svalna helt på gallret under sockerkaksformen. Tips! Servera gärna kakan med vispgrädde så blir den extra god! Fler glutenfria recept på mjuka kakor: Glutenfri silviakaka Glutenfri mjuk snickerskaka Glutenfri sandkaka Glutenfri toscakaka Glutenfri kanelbullekaka Glutenfri Sverigekaka