Missa inte att följa mig på Instagram, Facebook och Pinterest för mer glutenfri inspiration! Naturligt glutenfri filmjölkslimpa 500 g (5 dl) filmjölk 105 g (3/4 dl) mörk sirap (ljus går också bra) 7 g (2 tsk) fiberhusk/malen psyllium 17 g (1 dl) pofiber 3/4 tsk salt 1 tsk bikarbonat 1 tsk bakpulver 210 g (3 1/2 dl) majsmjöl 110 g (2 dl) bovetemjöl Rör ihop alla ingredienser i den ordning de står i receptet. Det går bra att använda en vanlig sked eller slev. Häll smeten i en bakform (1,5 liter), smord eller klädd med bakplåtspapper. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 40 minuter. Låt svalna en stund i formen och stjälp sedan upp brödet på ett galler och låt svalna helt under bakduk innan du skär i det. Tips på fler snabba glutenfria bröd: Snabba glutenfria hönökakor Glutenfria snabba frukostfrallor Glutenfria engelska scones Glutenfria stekpannescones Glutenfria snabba kesofrallor