Glutenfri filmjölkslimpa med chiafrön 400 g (4 dl) filmjölk 35 g (1/4 dl) mörk sirap 50 g (ca 1/2 dl) lingonsylt 3 g (1 tsk) fiberhusk 20 g (2 msk) chiafrön (jag använder ekologiska från Sellton) 70 g (2 dl) havregryn (ren havre) 40 g (1/2 dl) torkade aprikoser (jag använder ekologiska aprikoser från Sellton) 10 g (2 tsk) bikarbonat 5 g (1 tsk) salt 75 g (1 1/2 dl) durramjöl 120 g (3 dl) havremjöl 50 g (1 dl) rismjöl Rör ihop alla ingredienser i den ordning de står i receptet. Häll den lösa degen i en brödform, smord eller klädd med bakplåtspapper. Strö över några chiafrön. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 50 minuter. Låt brödet svalna ordentligt innan det skärs upp, det blir bäst om det får vila i några timmar. Tips på andra glutenfria bröd som inte behöver jäsa: Glutenfri filmjölkslimpa Glutenfritt snabbt bananbröd Glutenfria snabba tekakor Glutenfria scones Glutenfritt stekpannebröd