Annons

Naturligt glutenfri filmjölkslimpa med chiafrön

Här kommer receptet på en naturligt glutenfri filmjölkslimpa med chiafrön. Jag älskar filmjölkslimpor, dels för att de blir så saftiga och goda men också för att de är så enkla och snabba att baka. Det är bara att röra ihop alla ingredienser och grädda så det kräver en minimal arbetsinsats. Filmjölkslimpa är ett perfekt bröd att börja med om du är nybörjare på att baka glutenfritt eftersom det är ett bröd som är lätt att lyckas med.

Glutenfri filmjölkslimpa med chiafrön

Glutenfri filmjölkslimpa med chiafrön
400 g (4 dl) filmjölk
35 g (1/4 dl) mörk sirap
50 g (ca 1/2 dl) lingonsylt
3 g (1 tsk) fiberhusk
20 g (2 msk) chiafrön (jag använder ekologiska från Sellton)
70 g (2 dl) havregryn (ren havre)
40 g (1/2 dl) torkade aprikoser (jag använder ekologiska aprikoser från Sellton)
10 g (2 tsk) bikarbonat
5 g (1 tsk) salt
75 g (1 1/2 dl) durramjöl
120 g (3 dl) havremjöl
50 g (1 dl) rismjöl

  1. Rör ihop alla ingredienser i den ordning de står i receptet.
  2. Häll den lösa degen i en brödform, smord eller klädd med bakplåtspapper. Strö över några chiafrön.
  3. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 50 minuter.
  4. Låt brödet svalna ordentligt innan det skärs upp, det blir bäst om det får vila i några timmar.

Glutenfritt filmjölksbröd med chiafrön

Annons

Glutenfritt filmjölksbröd med chiafrön

Dela på:

2 kommentarer till “Naturligt glutenfri filmjölkslimpa med chiafrön”

  1. Erika skriver: 4 juni, 2019

    Är mörk sirap glutenfri?


    1. Anneli Andersson skriver: 6 juni, 2019

      Hej! Ja mörk sirap är glutenfri. Brödsirap däremot innehåller gluten så var noga med att välja rätt!


Annons

Laddar