Naturligt glutenfri jordgubbstårta 175 g smör 4 ägg 180 g (2 dl) strösocker 200 g mandelmassa 2 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 80 g (2 dl) mandelmjöl 110 g (1 1/2 dl) potatismjöl Smör och mandelmjöl till formen Fyllning och garnering: Ca 4 dl vispgrädde Ca 1 dl lemon curd Ca 500 g jordgubbar Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och strösocker med elvisp tills det tjocknar. Riv mandelmassan grovt. Blanda ner den i smeten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Tillsätt det smälta smöret och rör försiktigt ihop smeten. Häll smeten i en smord form, ca 24 cm i diameter, mjölad med mandelmjöl. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 40 minuter. Låt svalna. Dela den avsvalnade tårtbottnen på mitten och lägg den ena delen på ett tårtfat. Vispa grädden och blanda hälften med lemon curd. Bred ut blandningen på tårtbottnen. Skiva hälften av jordgubbarna och lägg dem ovanpå. Lägg på den andra bottnen och täck tårtan med resten av den vispade grädden. Garnera med jordgubbar. Tips på andra glutenfria tårtor: Klassisk glutenfri jordgubbstårta Glutenfri nougattårta Glutenfri prinsesstårta Glutenfri jordgubbstårta Glutenfri smörgåstårta