Annons

Naturligt glutenfri jordgubbstårta

Jag älskar jordgubbstårta och det tror jag inte att jag är ensam om. Därför har jag tagit fram ett recept på en naturligt glutenfri jordgubbstårta så att ni som äter naturligt glutenfritt också ska kunna njuta av en riktigt saftig och god glutenfri jordgubbstårta. Tårtbottnen passar naturligtvis bra att använda till andra sorters tårtor också.

Naturligt glutenfri jordgubbstårta

Naturligt glutenfri jordgubbstårta
175 g smör
4 ägg
180 g (2 dl) strösocker
200 g mandelmassa
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
80 g (2 dl) mandelmjöl
110 g (1 1/2 dl) potatismjöl
Smör och mandelmjöl till formen

Annons

Fyllning och garnering:
Ca 4 dl vispgrädde
Ca 1 dl lemon curd
Ca 500 g jordgubbar

Annons
  1. Smält smöret och låt svalna.
  2. Vispa ägg och strösocker med elvisp tills det tjocknar.
  3. Riv mandelmassan grovt. Blanda ner den i smeten.
  4. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten.
  5. Tillsätt det smälta smöret och rör försiktigt ihop smeten.
  6. Häll smeten i en smord form, ca 24 cm i diameter, mjölad med mandelmjöl.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 40 minuter. Låt svalna.
  8. Dela den avsvalnade tårtbottnen på mitten och lägg den ena delen på ett tårtfat.
  9. Vispa grädden och blanda hälften med lemon curd. Bred ut blandningen på tårtbottnen.
  10. Skiva hälften av jordgubbarna och lägg dem ovanpå.
  11. Lägg på den andra bottnen och täck tårtan med resten av den vispade grädden.
  12. Garnera med jordgubbar.

Naturligt glutenfri jordgubbstårta

Annons
Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar