Här har jag gjort min morotskaka i form av en naturligt glutenfri rulltårta och den är minst lika god, faktiskt kanske till och med snäppet godare än den vanliga morotskakan eftersom man får lite mer frosting i varje tugga! Om du hellre vill baka min morotskaka i rund form hittar du receptet här: Glutenfri morotskaka Prova också det här receptet om du vill baka till flera: Glutenfri morotskaka i långpanna Häng med mig på Instagram, Facebook och Pinterest för mer glutenfri inspiration! Glutenfri morotsrulltårta 2 ägg 180 g (2 dl) strösocker 75 g (1 1/2 dl) mandelmjöl 30 g (1/2 dl) rismjöl 1 tsk vaniljsocker 1 tsk bakpulver 1 tsk kanel 1 tsk ingefära 1 tsk kardemumma 1 krm salt 1/2 tsk pulveriserat psyllium, tex Premium Psyllium eller Fiberhusk 45 g (1/2 dl) rapsolja 125 g (ca 2 1/2 dl) finrivna morötter Frosting: 50 g rumsvarmt smör 120 g (2 dl) florsocker 1 tsk vaniljsocker 100 g cream cheese Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt med elvisp. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och vänd ner i smeten tillsammans med olja och rivna morötter. Bred ut smeten på en plåt eller långpanna med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 7 minuter. Ta ut kakan och stjälp upp den på ett sockrat bakplåtspapper. Dra av papperet som kakan gräddats på och låt kakan svalna. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och cream cheese till frostingen krämigt med elvisp. Bred ut frostingen över den kalla morotskakan. Rulla ihop den och lägg den med skarven nedåt. Låt gärna rulltårtan vila en stund i kylskåpet innan servering. Botten till rulltårtan efter gräddning. Botten när den stjälpts upp på ett sockrat bakplåtspapper. Rulltårtsbotten med frosting innan rulltårtan rullas ihop. Tips på fler glutenfria recept med morot: Glutenfria morotsfrallor Glutenfria morotsbollar Glutenfria tekakor med morot Glutenfri morotstårta Glutenfria morotsscones Glutenfri morotskaka i långpanna