Jag har använt naturligt glutenfria mjöler eftersom jag tycker att det blir allra bäst. Vill du hellre baka med glutenfri mjölmix hittar du recept här: Glutenfri semmelkladdkaka. Det här receptet är en vidareutveckling av mitt gamla recept på naturligt glutenfri semmelkladdkaka men där jag gjort vissa justeringar så att den blev strået vassare och ännu mer perfekt och oemotståndlig. Prova! Naturligt glutenfri semmelkladdkaka 150 g smör 2 ägg 180 g (2 dl) strösocker 2 tsk kardemummakärnor (malen kardemumma går också bra men det blir mer smak om man mortlar hela kärnor) 2 tsk vaniljsocker 1/2 tsk salt 125 g mandelmassa 50 g (ca 1 dl) mandelmjöl 80 g (ca 1 1/2 dl) rismjöl Topping: Ca 3 dl vispgrädde Florsocker Smält smöret och låt svalna. Rör ihop ägg och strösocker i en bunke. Mortla kardemummakärnorna och blanda ner i smeten tillsammans med vaniljsocker och salt. Riv mandelmassan grovt och rör ner i smeten. Tillsätt mandelmjöl och rismjöl och rör sist ner det smälta smöret. Blanda till en jämn smet. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 20-25 minuter. Låt svalna och ställ helst kakan kallt i ett par timmar. Det går också utmärkt att baka den en dag i förväg. Vispa grädden och spritsa eller klicka ut den på kakan innan servering. Det som eventuellt blir över kan serveras bredvid kakan. Avsluta med att pudra över florsocker. Kakan blir perfekt kladdig! Kladdkakan på bilden har stått i kylskåp i nästan ett dygn. Följ mig på Instagram, Facebook och Pinterest för mer glutenfri inspiration och fler glutenfria recept! Tips på fler goda bakverk med smak av semla: Glutenfria prinsessemlor Glutenfri semmelkaka Glutenfri sockerkakssemla Glutenfria klassiska semlor Glutenfria semmelmuffins Glutenfria semmelrutor Glutenfria semmelcookies