Naturligt glutenfri snabb morotslimpa
2 ägg
325 g (3 1/4 dl) filmjölk eller yoghurt
1 riven morot
1 1/2 tsk bikarbonat
1 tsk fiberhusk
1/2 tsk salt
6 dl (240 g) glutenfritt havremjöl
- Vispa upp äggen i en bunke.
- Tillsätt resterande ingredienser och vispa ihop till en smet.
- Häll smeten i en smord bakform (1 1/2 liter).
- Grädda i nedre delen av ugnen i 180 grader i ca 1 timme.
Tips på recept på andra snabba glutenfria bröd:
Glutenfri filmjölkslimpa
Snabba glutenfria frallor
Snabb glutenfri kavring
Naturligt glutenfria scones
Glutenfritt stekpannebröd
Glutenfritt enkelt majsbröd
2 kommentarer till “Naturligt glutenfri snabb morotslimpa”
Kan tipsa om att använda vaniljyoghurt i detta brödet. Hade inget annat hemma igår när jag fick feeling för att baka så jag tänkte att det fick bära eller brista. Det visade sig att det blev jättegott! 😁
Otroligt saftigt och gott bröd.
Tack för alla dina recept!
Åh det låter verkligen som en bra kombo! Tack för tipset! 🙂