Annons

Naturligt glutenfri snabb morotslimpa

Naturligt glutenfritt bröd bakat med havremjöl. Moroten ger brödet fin färg, saftighet och god smak. Brödet innehåller ingen jäst och behöver alltså inte jäsa, vilket gör att det går snabbt att baka och är lätt att lyckas med.

Glutenfri snabb morotslimpa

Naturligt glutenfri snabb morotslimpa
2 ägg
325 g (3 1/4 dl) filmjölk eller yoghurt
1 riven morot
1 1/2 tsk bikarbonat
1 tsk fiberhusk
1/2 tsk salt
6 dl (240 g) glutenfritt havremjöl

  1. Vispa upp äggen i en bunke.
  2. Tillsätt resterande ingredienser och vispa ihop till en smet.
  3. Häll smeten i en smord bakform (1 1/2 liter).
  4. Grädda i nedre delen av ugnen i 180 grader i ca 1 timme.

Glutenfri snabb morotslimpa

Annons
Annons
Dela på:

2 kommentarer till “Naturligt glutenfri snabb morotslimpa”

  1. Hanna skriver: 18 juli, 2020

    Kan tipsa om att använda vaniljyoghurt i detta brödet. Hade inget annat hemma igår när jag fick feeling för att baka så jag tänkte att det fick bära eller brista. Det visade sig att det blev jättegott! 😁
    Otroligt saftigt och gott bröd.
    Tack för alla dina recept!


    1. Anneli Bark skriver: 19 juli, 2020

      Åh det låter verkligen som en bra kombo! Tack för tipset! 🙂


Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar