På bilden har jag använt formen "Quartet Bundt Pan" från Nordic Ware Scandinavia och gjort fyra mindre sockerkakor men det går också bra att grädda smeten i en vanlig sockerkaksform som rymmer 1,5 liter. Naturligt glutenfri sockerkaka 2 ägg 180 g (2 dl) strösocker 2 tsk pulveriserat psyllium, tex Premium Psyllium/fiberhusk 2 tsk bakpulver 1 msk vaniljsocker 1 krm xantangummi 1 krm salt 80 g (1 dl) potatismjöl 45 g (ca 1 dl) mandelmjöl 40 g (ca 3/4 dl) rismjöl 75 g smör 100 g (1 dl) mjölk Smör och potatismjöl till formarnaVispa ägg och strösocker vitt och pösigt med elvisp.Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke.Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och låt koka upp.Vänd ner de torra ingredienserna i äggvispet.Häll i den heta vätskan och rör försiktigt till en jämn smet.Häll smeten i en smord sockerkaksform mjölad med potatismjöl.Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 25 minuter om du använder mindre formar och 30-40 minuter om du använder en stor sockerkaksform. Känn efter med en sticka att sockerkakan är färdig, stickan ska vara torr. Låt sockerkakan svalna en stund i formen innan du stjälper upp den på galler och låter den svalna helt under sockerkaksformen. Prova också mitt recept på glutenfri sockerkaka som bakas med mjölmix och glutenfri citronsockerkaka med bovete- och teffmjöl.