Naturligt glutenfri tårtbotten 175 g smör 4 ägg 180 g (2 dl) strösocker 200 g mandelmassa 2 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 80 g (2 dl) mandelmjöl 110 g (1 1/2 dl) potatismjöl Smör och mandelmjöl till formen Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och strösocker med elvisp tills det tjocknar. Riv mandelmassan grovt. Blanda ner den i smeten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Tillsätt det smälta smöret och rör försiktigt ihop smeten. Häll smeten i en smord form, ca 24 cm i diameter, mjölad med mandelmjöl. Grädda tårtbottnen i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 40 minuter. Låt svalna och dela den sedan i två eller tre bottnar. Tips på glutenfria tårtor: Klassisk glutenfri jordgubbstårta Glutenfri prinsesstårta Glutenfri jordgubbstårta Glutenfri chokladbollstårta Glutenfri biskvitårta Glutenfri fudgetårta Glutenfri morotstårta