Naturligt glutenfria cookies (ca 36 st) 150 g smör 4 dl havregryn (ren havre) 1 1/2 dl rismjöl 1/2 dl maizena majsstärkelse 1 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 1 1/2 dl farinsocker 1 dl strösocker 1 1/2 dl russin 2 dl salta jordnötter 150 g chokladknappar eller grovhackad choklad (jag blandar både ljus, mörk och vit choklad) 1 ägg Smält smöret och låt svalna. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt det smälta smöret och ägget och blanda ihop till en kakdeg. Rulla bollar av degen och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 175 grader i ca 10 minuter. De torra ingredienserna till de här kakorna passar utmärkt att ge bort som present, en så kallad "cookies in a jar" eller glutenfri kakmix på burk.