Annons

Naturligt glutenfria cookies

Jag älskar cookies av alla olika slag, de är så enkla att baka och goda att äta. Här kommer receptet på naturligt glutenfria cookies med jordnötter, russin och chokladbitar.

Naturligt glutenfria cookies

Naturligt glutenfria cookies (ca 36 st)
150 g smör
4 dl havregryn (ren havre)
1 1/2 dl rismjöl
1/2 dl maizena majsstärkelse
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl farinsocker
1 dl strösocker
1 1/2 dl russin
2 dl salta jordnötter
150 g chokladknappar eller grovhackad choklad (jag blandar både ljus, mörk och vit choklad)
1 ägg

  1. Smält smöret och låt svalna.
  2. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke.
  3. Tillsätt det smälta smöret och ägget och blanda ihop till en kakdeg.
  4. Rulla bollar av degen och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
  5. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 175 grader i ca 10 minuter.

De torra ingredienserna till de här kakorna passar utmärkt att ge bort som present, en så kallad ”cookies in a jar” eller glutenfri kakmix på burk.

Annons

Glutenfri kakmix burk

Dela på:

Annons

Laddar