Annons

Naturligt glutenfria hallongrottor

Hallongrottor är en klassisk småkaka som jag tycker att alla ska få njuta av. I det här receptet använder jag naturligt glutenfria mjöler och resultatet blir spröda och jättegoda hallongrottor som nästan smälter i munnen och smakar precis som hallongrottor ska smaka.

För dig som vill baka med mjölmix rekommenderar jag mitt recept på glutenfria hallongrottor.

Naturligt glutenfria hallongrottor (ca 20 st)
150 g rumsvarmt smör
70 g (3/4 dl) strösocker
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
1 msk pofiber
75 g (1 1/2 dl) mandelmjöl
110 g (2 dl) majsstärkelse
70 g (1 dl) potatismjöl
Ca 2 dl hallonsylt, gärna en fast sort

Annons
  1. Rör ihop rumsvarmt smör och strösocker. Jag använder en vanlig sked.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop till en deg. Jag tycker att det är enklast (och härligast!) att använda händerna när jag arbetar ihop degen.
  3. Dela degen i två delar och rulla ut till längder. Dela varje längd i 10 bitar. Rulla till bollar och lägg i bakformar. Jag använder ganska stora formar, använder du mindre delar du förstås degen i fler bitar.
  4. Gör en grop i varje boll. Jag brukar använda skaftet på en träslev.
  5. Fyll groparna med sylt.
  6. Grädda i mitten av ugnen i  175 grader i 15-20 minuter, tills kakorna börjar få lite färg.

Annons

Annons

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar