Annons

Naturligt glutenfria hamburgerbröd

Hembakade hamburgerbröd är helt klart de godaste! De här hamburgerbröden innehåller durra-, majs- och rismjöl och får en rustik smak som är fantastiskt god till hamburgare. Degen är dessutom lätt att baka ut och forma.

Naturligt glutenfria hamburgerbröd på plåt

Naturligt glutenfria hamburgerbröd (ca 6-8 st)
50 g jäst
500 g (5 dl) mjölk
20 g (2 msk) fiberhusk
17 g (1 dl) pofiber
40 g (2 msk) rapsolja
1 tsk salt
1 msk strösocker
100 g (2 dl) durramjöl
110 g (2 dl) majsmjöl
75 g (1 1/2 dl) rismjöl
Mjölk och sesamfrön till garnering

  1. Smula ner jästen i en degbunke.
  2. Värm mjölken till 37 grader och vispa ut jästen med den.
  3. Vispa ner fiberhusk och wpofiber och låt svälla i 10 minuter.
  4. Tillsätt resterande ingredienser till degen och arbeta ihop degen ordentligt med degkrokar, gärna i assistent.
  5. Strö lite rismjöl runtom degen och låt den jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  6. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med rismjöl. Dela den i 6-8 bitar beroende på hur stora bröd du vill ha. Forma dem till runda bullar och platta till dem så att de blir 1-2 cm höga. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
  7. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  8. Pensla bröden med mjölk och strö över sesamfrön.
  9. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i ca 15 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Annons

Deg till glutenfria hamburgerbröd

Annons

Deg till naturligt glutenfria hamburger- och korvbröd

Annons

Naturligt glutenfria hamburgerbröd på plåt

Glutenfri hamburgare

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar