Här hittar du också receptet på mina klassiska glutenfria hönökakor. Naturligt glutenfria hönökakor (8 halvmånar) 25 g jäst 100 g (1 dl) vatten 300 g (3 dl) mjölk 10 g (1 msk) fiberhusk 70 g (2 dl) glutenfria havregryn 45 g (1/2 dl) rapsolja 70 g (1/2 dl) ljus sirap 1 tsk salt 1 tsk bakpulver 17 g (1 dl) pofiber 130 g (2 dl) teffmjöl 110 g (2 dl) rismjöl Smält smör eller olja till pensling Smula ner jästen i en bunke. Värm vatten och mjölk till 37 grader och vispa ut jästen med vätskan. Vispa ner fiberhusk, havregryn, olja och sirap och låt svälla i 10 minuter. Tillsätt salt, bakpulver, pofiber, teffmjöl och rismjöl och arbeta ihop degen ordentligt med degkrokar. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med rismjöl. Arbeta eventuellt in lite mer mjölmix i degen om den är för kladdig men försök att använda så lite mjöl som möjligt. Dela degen i fyra bitar och forma till bollar. Kavla ut dem till stora kakor, ca 1/2 cm tjocka. Flytta över till plåtar med bakplåtspapper. Nagga brödkakorna och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Pensla bröden med smält smör eller olja. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i ca 8-10 minuter. Låt svalna på galler under bakduk. Dela varje kaka på mitten i två halvmånar. Tips på andra naturligt glutenfria bröd: Naturligt glutenfritt rostbröd Naturligt glutenfria scones Glutenfri sportlimpa Glutenfritt enkelt majsbröd Glutenfria tekakor med havre