Annons

Naturligt glutenfria kokoscookies

Supergoda naturligt glutenfria cookies som går snabbt och lätt att baka. De är härligt mjuksega inuti och smakar underbart av kokos och choklad.

Glutenfria kokoscookies med chokladbitar

Den vackra tallriken från PIP Studios finns att klicka hem hos Aller media shop. Där finns också muggar, assietter och skålar i samma serie!

Glutenfria kokoscookies (12 stora/24 små)
100 g rumsvarmt smör
75 g (1 dl) farinsocker
45 g (1/2 dl) strösocker
1 ägg
50 g (1 1/2 dl) kokosflingor
50 g (1 dl) kokosmjöl
75 g (1 1/2 dl) mandelmjöl
3/4 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
75 g mörk choklad, grovhackad

Annons
  1. Vispa smör, farinsocker och strösocker krämigt.
  2. Knäck i ägget och vispa lite till.
  3. Tillsätt resterande ingredienser och rör ihop till en deg.
  4. Forma bollar av degen. Det blev 12 st stora kakor för mig men det går självklart att göra flera mindre kakor om man vill det.
  5. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite. De flyter inte ut i ugnen utan får ungefär den formen de har innan gräddning.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15 minuter. Låt svalna.

Nybakade glutenfria kokoscookies på plåt

Annons
Annons
Dela på:

2 kommentarer till “Naturligt glutenfria kokoscookies”

  1. Lina skriver: 6 oktober, 2020

    Vad kan jag använda istället för mandelmjöl? Pga allergi kan jag inte använda det.


    1. Anneli Bark skriver: 7 oktober, 2020

      Hej! Det går bra med hasselnötsmjöl om du tål det. Alternativt så borde det även gå att byta ut mandelmjölet mot rismjöl, potatismjöl eller glutenfri mjölmix. Lycka till!


Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar