Annons

Naturligt glutenfria korvbröd

Grilla i helgen? Här kommer recept på goda och lättbakade naturligt glutenfria korvbröd som bakas på durra-, majs- och rismjöl. De här korvbröden blir mycket godare än de som finns att köpa och är dessutom enkla att baka med en deg som är lätt att forma.

Naturligt glutenfria korvbröd på plåt

Naturligt glutenfria korvbröd (ca 10 st)
50 g jäst
500 g (5 dl) mjölk
20 g (2 msk) fiberhusk
17 g (1 dl) pofiber
40 g (2 msk) rapsolja
1 tsk salt
1 msk strösocker
100 g (2 dl) durramjöl
110 g (2 dl) majsmjöl
75 g (1 1/2 dl) rismjöl

  1. Smula ner jästen i en bunke.
  2. Värm mjölken till 37 grader och vispa ut jästen med den.
  3. Vispa ner fiberhusk och pofiber och låt svälla i 10 minuter.
  4. Tillsätt olja, salt, socker, durramjöl, majsmjöl och rismjöl och arbeta ihop degen ordentligt med degkrokar, gärna i assistent.
  5. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  6. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med rismjöl. Dela den i två delar och rulla ut till avlånga längder. Skär i bitar och forma till korvbröd, ca 15 cm långa.
  7. Låt jäsa i ca 30 minuter till under bakduk på plåtar med bakplåtspapper.
  8. Grädda korvbröden mitt i ugnen i 225 grader i ca 12-15 minuter, tills de får fin färg. Låt svalna på galler under bakduk. Skär en skåra i varje bröd.

Deg till glutenfria hamburgerbröd

Annons
Annons

Deg till naturligt glutenfria hamburger- och korvbröd

Naturligt glutenfria korvbröd på plåt

Det går också bra att göra naturligt glutenfria hamburgerbröd av samma deg eller prova mina enkla glutenfria hamburgerbröd med mjölmix.

Annons

Önskar er en härlig helg!

Dela på:

Annons

Laddar