Glutenfria majsfrallor (10 st) 25 g jäst 400 g (4 dl) mjölk 20 g (2 msk) fiberhusk 45 g (1/2 dl) rapsolja 1 msk strösocker/ljus sirap/honung 1 tsk salt 17 g (1 dl) pofiber 220 g (4 dl) majsmjöl Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader. Vispa ut jästen med den. Vispa ner fiberhusken och låt svälla i 10 minuter. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop degen med elvispens degkrokar eller i assistent. Degen blir fast men lite kladdig. Strö lite majsmjöl runtom degen och låt jäsa i bunken under bakduk i ca 30 minuter. Stjälp upp degen på ett bakbord och dela den i 10 delar. Forma till frallor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Jag behöver inget extra mjöl till utbakningen eftersom degen inte är kladdig efter jäsningen. Låt jäsa under bakduk i ca 20 minuter. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i 12-15 minuter. Låt svalna på galler under bakduk. Frallorna efter jäsning. De nygräddade frallorna. Tips på fler glutenfria recept med majsmjöl: Glutenfritt enkelt majsbröd Glutenfria majsscones Glutenfria majspannkakor Glutenfria majsbröd med gojibär Glutenfria snabba majsbröd