Annons

Naturligt glutenfria majsfrallor

Naturligt glutenfria frallor som bakas på majsmjöl. Degen är lätt att baka ut och kladdar inte som glutenfri deg ofta kan göra. Frallorna blir härligt saftiga och goda.

Glutenfria majsfrallor

Glutenfria majsfrallor på plåt

Glutenfria majsfrallor (10 st)
25 g jäst
400 g (4 dl) mjölk
20 g (2 msk) fiberhusk
45 g (1/2 dl) rapsolja
1 msk strösocker/ljus sirap/honung
1 tsk salt
17 g (1 dl) pofiber
220 g (4 dl) majsmjöl

  1. Smula ner jästen i en bunke.
  2. Värm mjölken till 37 grader. Vispa ut jästen med den.
  3. Vispa ner fiberhusken och låt svälla i 10 minuter.
  4. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop degen med elvispens degkrokar eller i assistent. Degen blir fast men lite kladdig.
  5. Strö lite majsmjöl runtom degen och låt jäsa i bunken under bakduk i ca 30 minuter.
  6. Stjälp upp degen på ett bakbord och dela den i 10 delar. Forma till frallor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Jag behöver inget extra mjöl till utbakningen eftersom degen inte är kladdig efter jäsningen.
  7. Låt jäsa under bakduk i ca 20 minuter.
  8. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i 12-15 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Annons

Glutenfria majsfrallor efter jäsningFrallorna efter jäsning.

Annons

Glutenfria frallor med majsmjölDe nygräddade frallorna.

Glutenfritt bröd med majsmjöl

Annons
Dela på:

6 kommentarer till “Naturligt glutenfria majsfrallor”

  1. Isa skriver: 2 juni, 2021

    Supergoda! Smakar lite liknande grahamsbullar. Mina blev dock inte alls så gula som dina och blev heller inte lika släta. Borde jag haft mer mjöl i tror du? Degen kändes inte så väldigt kladdig och gick att forma bra efter jäsning.


    1. Anneli Bark skriver: 3 juni, 2021

      Hej! Vad roligt att du gillade receptet! Vad gäller majsmjöl så bleknar det lite med tiden så om du använde ett mjöl som inte var lika ”färskt” kan det bli blekare. Här använde jag en nyköpt påse (Risentas majsmjöl) som var oöppnad. Jag tycker inte att du ska tillsätta mer mjöl om degen var lätt att forma, då är risken att frallorna blir torra. Lägg lite mer tid på att försöka forma dem så släta som möjligt istället. Smaken är viktigare än utseendet tycker jag så att de inte är så släta gör kanske inte så mycket 🙂


      1. Isa skriver: 5 juni, 2021

        Tack för svar! Nästa omgång ligger på jäsning nu och ser superfina ut, tack för receptet! 🙂


        1. Anneli Bark skriver: 8 juni, 2021

          Vad roligt att höra! 🙂


  2. Jennifer skriver: 12 juli, 2021

    Hej! Stämmer det att 1 dl pofiber är 17 gram?
    Tack för en underbar blog!! / Jennifer


    1. Anneli Bark skriver: 14 juli, 2021

      Hej! Ja det stämmer, det väger nästan ingenting 🙂


Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar