Följ mig på Instagram, Facebook och Pinterest för mer glutenfri inspiration och fler glutenfria recept! Naturligt glutenfria saffranssnittar (ca 20 st) 100 g rumsvarmt smör 90 g (1 dl) strösocker 40 g (2 msk) ljus sirap 1 kuvert (1/2 g) saffran 2 tsk kokhett vatten 1 tsk bakpulver 75 g (1 1/4 dl) majsstärkelse 120 g (2 dl) rismjöl Ev. pärlsocker 1. Rör smör, socker och sirap fluffigt. 2. Lägg saffranet i en liten kopp och häll över det kokheta vattnet. Låt stå och dra i minst 5 minuter. 3. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt dem tillsammans med saffranet till smeten. Blanda till en smidig deg. 4. Dela degen i två delar och rulla ut till längder. Använd lite maizena på bakbordet om degen är kladdig. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite med en gaffel. 5. Strö över pärlsocker. 6. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15 minuter. Låt svalna någon minut och skär sedan längderna i sneda bitar. Degen när den rullats ut till längder. Kakorna innan de gräddas i ugnen. Kakorna när de gräddats i ugnen. Tips på fler goda glutenfria småkakor till jul: Glutenfria saffranscookies Glutenfria pepparkakssnittar Glutenfria saffransskorpor Glutenfria pepparnötter Glutenfria pepparkakscookies Glutenfria skurna pepparkakor