Annons
Annons

Naturligt glutenfria saffranssnittar

Glutenfria saffranssnittar är en favorit på kakfatet till jul och advent. Kakorna bakas med naturligt glutenfria mjöler. De blir härligt knapriga och smakar ljuvligt av saffran!

Följ mig på Instagram, Facebook och Pinterest för mer glutenfri inspiration och fler glutenfria recept!

Glutenfria saffranssnittar

Naturligt glutenfria saffranssnittar

Naturligt glutenfria saffranssnittar (ca 20 st)
100 g rumsvarmt smör
90 g (1 dl) strösocker
40 g (2 msk) ljus sirap
1 kuvert (1/2 g) saffran
2 tsk kokhett vatten
1 tsk bakpulver
75 g (1 1/4 dl) majsstärkelse
120 g (2 dl) rismjöl
Ev. pärlsocker

Annons
Annons

1. Rör smör, socker och sirap fluffigt.
2. Lägg saffranet i en liten kopp och häll över det kokheta vattnet. Låt stå och dra i minst 5 minuter.
3. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt dem tillsammans med saffranet till smeten. Blanda till en smidig deg.
4. Dela degen i två delar och rulla ut till längder. Använd lite maizena på bakbordet om degen är kladdig. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite med en gaffel.
5. Strö över pärlsocker.
6. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15 minuter. Låt svalna någon minut och skär sedan längderna i sneda bitar.

Bakar glutenfria saffranssnittarDegen när den rullats ut till längder.

Glutenfria saffranssnittar innan gräddningKakorna innan de gräddas i ugnen.

Annons

Glutenfria saffranssnittar efter gräddningKakorna när de gräddats i ugnen.

Glutenfritt fika glutenfria saffranssnittar

Dela på:

2 kommentarer till “Naturligt glutenfria saffranssnittar”

  1. Sophie skriver: 19 december, 2021

    Hej går det att byta ut sirap mot flytande honung tex?


    1. Anneli Bark skriver: 30 december, 2021

      Hej! Jag har inte provat. Tror att det blir bäst resultat med sirap men testa gärna med honung om du vill 🙂


Annons

Laddar