Naturligt glutenfria scones (1 stor kaka, 5-6 bitar) 2 dl (100 g) rismjöl 2 dl (100 g) havremjöl 2 tsk fiberhusk 2 tsk bakpulver 1/2 tsk salt 50 g smör 2 1/2 dl mjölk Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Finfördela smöret i mjölblandningen. Tillsätt mjölken och blanda snabbt ihop till en lös deg. Häll ut degen i en klump på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut degen till en rund kaka, ca 1 cm tjock. Doppa händerna i vatten eller olja först så fastnar inte degen på händerna. Nagga och skåra kakan i tårtbitar. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i 10-12 minuter. Servera sconesen nybakade. Prova även mina recept på glutenfria scones med xantangummi, glutenfria stekpannescones och glutenfria morotsscones.