Annons

Naturligt glutenfria scones

Nybakat bröd på 20 minuter! Scones är en favorit till frukost, det går snabbt att baka och smakar underbart. Mina naturligt glutenfria scones bakar jag på havremjöl och rismjöl och de får en god rustik smak som passar perfekt till smör, ost och marmelad.

Naturligt glutenfria scones

Naturligt glutenfria scones (1 stor kaka, 5-6 bitar)
2 dl (100 g) rismjöl
2 dl (100 g) havremjöl
2 tsk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
50 g smör
2 1/2 dl mjölk

  1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  2. Finfördela smöret i mjölblandningen.
  3. Tillsätt mjölken och blanda snabbt ihop till en lös deg.
  4. Häll ut degen i en klump på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut degen till en rund kaka, ca 1 cm tjock. Doppa händerna i vatten eller olja först så fastnar inte degen på händerna.
  5. Nagga och skåra kakan i tårtbitar.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i 10-12 minuter.

Servera sconesen nybakade.

Annons
Annons
Dela på:

2 kommentarer till “Naturligt glutenfria scones”

  1. Elin skriver: 14 november, 2019

    Kan man byta ut havremjöl mot något annat? Vanligt mjöl, mandelmjöl, eller går det att mixa havregryn? Tack för en super blogg!


    1. Anneli Andersson skriver: 17 november, 2019

      Du kan byta ut havremjöl mot mer rismjöl eller glutenfri mjölmix alternativt mixa havregryn, då blir det samma som havremjöl!


Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar