Annons

Naturligt glutenfria snabba julfrallor

Glutenfria frallor med smak av julkryddor som kräver minimalt med arbete. Det här är det perfekta brödet till frukosten i juletid när du vill ha nybakat bröd men vill att det ska gå snabbt.

Naturligt glutenfria julfrallor

Naturligt glutenfria snabba julfrallor (6-8 st)
180 g (4 1/2 dl) havremjöl
60 g (1 1/2 dl) rismjöl
10 g (1 msk) fiberhusk
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk brödkryddor
1/4 tsk salt
1/4 tsk malen ingefära
1/4 tsk malen kryddnejlika
45 g (1/2 dl) rapsolja
200 g (2 dl) vatten
200 g (2 dl) mjölk

  1. Rör ihop de torra ingredienserna i en bunke.
  2. Tillsätt olja, vatten och mjölk och vispa ihop till en lös deg. Låt svälla i bunken i 15 minuter. (Bli inte förvånad över att degen är så lös, den kommer att bli fastare på grund av fiberhuskens förmåga att binda vätska.)
  3. Klicka ut degen till frallor på en plåt med bakplåtspapper. Fukta händerna lätt med vatten om du vill forma frallorna till finare form.
  4. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 15-20 minuter.

Naturligt glutenfria snabba julfrallor

Annons
Dela på:

Annons

Laddar