Se till att följa mig på Instagram, Facebook och Pinterest för mer glutenfri inspiration och fler glutenfria recept! Naturligt glutenfria snabba julfrallor (6-8 st) 180 g (4 1/2 dl) havremjöl 60 g (1 1/2 dl) rismjöl 10 g (1 msk) pulveriserat psyllium, tex Fiberhusk eller Premium Psyllium 1 1/2 tsk bakpulver 1 tsk brödkryddor 1/4 tsk salt 1/4 tsk malen ingefära 1/4 tsk malen kryddnejlika 45 g (1/2 dl) rapsolja 200 g (2 dl) vatten 200 g (2 dl) mjölk Rör ihop de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt olja, vatten och mjölk och vispa ihop till en lös deg. Låt svälla i bunken i 15 minuter. (Bli inte förvånad över att degen är så lös, den kommer att bli fastare på grund av psylliums förmåga att binda vätska). Klicka ut degen till frallor på en plåt med bakplåtspapper. Fukta händerna lätt med vatten om du vill forma frallorna till finare form. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 15-20 minuter. Tips på andra glutenfria bröd till jul: Glutenfritt vörtbröd Snabb glutenfri kavring Glutenfria saffransscones Glutenfritt snabbt vörtbröd Glutenfria snabba julfrallor