Annons

Naturligt glutenfria snabba tekakor

Snabba tekakor gjorda på majsmjöl och havremjöl. Du vispar bara ihop ingredienserna, låter smeten stå och svälla en stund, klickar ut till tekakor och gräddar. Minimalt med arbete och tid för att få nybakat bröd som är magiskt gott!

Naturligt glutenfria snabba tekakor

Naturligt glutenfria snabba tekakor (6-8 st)
110 g (2 dl) majsmjöl
100 g (2 dl) havremjöl (Sellltons havremjöl är 100% glutenfritt. Är du känslig mot havre kan du byta ut det mot mer majsmjöl.)
10 g (1 msk) fiberhusk
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
45 g (1/2 dl) rapsolja
400 g (4 dl) mjölk

  1. Rör ihop de torra ingredienserna i en bunke.
  2. Vispa ner olja och mjölk och vispa till en slät smet.
  3. Låt smeten svälla i bunken i 15 minuter.
  4. Klicka ut degen till tekakor på en plåt med bakplåtspapper. Nagga tekakorna med en gaffel.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 15 minuter.

Snabba naturligt glutenfria tekakor

Annons

Prova också mina recept på glutenfria tekakor med jäst, enkla glutenfria tekakor och glutenfria tekakor med havre.

Dela på:

Annons

Laddar