Annons

Naturligt glutenfria solrosbröd

Naturligt glutenfria småbröd bakat på näringsrikt durramjöl, ris- och majsmjöl. Solroskärnor ger en nötig och god smak och lite tuggmotstånd. Bröden håller sig saftiga och goda i flera dagar.

IMG_1568_Fotor2

Naturligt glutenfria solrosbröd (ca 10 st)
25 g jäst
500 g (5 dl) vatten
1 tsk salt
1 msk flytande honung
1 1/2 msk psylliumhusk
1 dl (17 g) pofiber
1 dl solroskärnor
100 g (2 1/2 dl) durramjöl
110 g (2 dl) rismjöl
50 g (1 dl) majsmjöl

  1. Smula ner jästen i en bunke.
  2. Värm vattnet till 37 grader och vispa ut jästen med vattnet.
  3. Tillsätt resterande ingredienser och vispa ihop den lösa degen.
  4. Låt jäsa under bakduk i ca 60 minuter.
  5. Klicka ut den lösa degen på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Låt vila på plåten i ca 10 minuter.
  7. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 15 minuter.
Annons
Annons
Dela på:

Annons

Laddar