Här hittar du receptet på det populära brödet som bakas med glutenfri mjölmix: Glutenfritt bröd i form Följ mig på Instagram, Facebook och Pinterest för mer glutenfri inspiration och fler glutenfria recept! Naturligt glutenfritt bröd i form 25 g (1/2 paket) jäst 400 g (4 dl) mjölk eller vatten (jag använder hälften av varje) 10 g (1 msk) pulveriserat psyllium/fiberhusk (jag använder Premium Psyllium) 15 g (1 msk) strösocker 28 g (2 msk) rapsolja 1 tsk salt 75 g (1 1/2 dl) boveteflingor (går att byta ut mot glutenfria havregryn) 17 g (1 dl) pofiber 120 g (2 dl) durramjöl 90 g (1 1/2 dl) majsmjöl Smör och valfritt glutenfritt mjöl till formen Smula ner jästen i en bunke. Värm vätskan till 37 grader och vispa ut jästen med den. Tillsätt psyllium och låt svälla i 10 minuter. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta ihop degen i assistent eller med elvispens degkrokar. Den här degen blir inte så stor så jag tycker att det är smidigt att använda elvispen. Degen behöver bara arbetas tills ingredienserna blandat sig. Strö lite mjöl runtom degen och tryck ut den i en smord och mjölad form (24 cm i diameter) med löstagbar kant. Vilket mjöl du använder runt degen och i formen spelar ingen roll. Låt jäsa under bakduk i ca 60 minuter. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 25-30 minuter. Degen innan den trycks ut i formen. Degen i formen innan jäsning. Degen efter jäsning innan gräddning. Det nygräddade brödet. Tips på fler naturligt glutenfria bröd: Naturligt glutenfritt morotsbröd Naturligt glutenfria hönökakor Glutenfri bovetelimpa Kalljäst naturligt glutenfritt bröd Naturligt glutenfria majsfrallor Naturligt glutenfri filmjölkslimpa