Naturligt glutenfritt hasselnötsbröd 25 g jäst 300 g (3 dl) vatten 25 g (2 msk) rapsolja 20 g (1 msk) mörk sirap 3/4 tsk salt 70 g (2 dl) glutenfria havregryn (kan bytas ut mot bovete- eller hirsflingor) 55 g (1 dl) hasselnötter 1 tsk xantangummi 50 g (1 dl) bovetemjöl 80 g (1 1/2 dl) rismjöl 120 g (2 dl) teffmjöl Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och vispa ut jästen med det. Vispa ner olja, sirap, salt, havregryn och hasselnötter. Blanda xantangummi men mjölerna och rör ner i smeten. Arbeta ihop till en deg. Jag rör bara ihop allt med en slev, degen behöver inte arbetas mer än så. Forma degen till en limpa och lägg den i en smord brödform. Låt jäsa under bakduk i 60 minuter. Värm ugnen till 250 grader, ställ in brödet i nedre delen och sänk värmen till 200 grader. Grädda i ca 25 minuter. Pensla gärna med en blandning av lika delar vatten och mörk sirap direkt när du tagit ut brödet ur ugnen så får det en fin yta. Brödet innan jäsning. Brödet efter jäsning. Brödet när det gräddats i ugnen. Tips på fler naturligt glutenfria bröd: Naturligt glutenfritt morotsbröd Naturligt glutenfria stekpannescones Naturligt glutenfritt långpannebröd Naturligt glutenfria hönökakor Naturligt glutenfria hamburgerbröd Naturligt glutenfri filmjölkslimpa med chiafrön