Annons

Naturligt glutenfritt hasselnötsbröd

Bröd som bakas med naturligt glutenfria mjöler och som är lätt att baka eftersom degen enkelt rörs ihop och bara behöver jäsa en gång direkt i formen. Hasselnötter ger en god nötig smak, extra mineraler och tuggmotstånd till brödet.

Glutenfritt hassselnötsbröd i skivor

Naturligt glutenfritt hasselnötsbröd
25 g jäst
300 g (3 dl) vatten
25 g (2 msk) rapsolja
20 g (1 msk) mörk sirap
3/4 tsk salt
70 g (2 dl) glutenfria havregryn (kan bytas ut mot bovete- eller hirsflingor)
55 g (1 dl) hasselnötter
1 tsk xantangummi
50 g (1 dl) bovetemjöl
80 g (1 1/2 dl) rismjöl
120 g (2 dl) teffmjöl

  1. Smula ner jästen i en bunke.
  2. Värm vattnet till 37 grader och vispa ut jästen med det.
  3. Vispa ner olja, sirap, salt, havregryn och hasselnötter.
  4. Blanda xantangummi men mjölerna och rör ner i smeten. Arbeta ihop till en deg. Jag rör bara ihop allt med en slev, degen behöver inte arbetas mer än så.
  5. Forma degen till en limpa och lägg den i en smord brödform. Låt jäsa under bakduk i 60 minuter.
  6. Värm ugnen till 250 grader, ställ in brödet i nedre delen och sänk värmen till 200 grader. Grädda i ca 25 minuter. Pensla gärna med en blandning av lika delar vatten och mörk sirap direkt när du tagit ut brödet ur ugnen så får det en fin yta.
Annons

Naturligt glutenfritt hasselnötsbröd i form innan jäsningBrödet innan jäsning.

Annons

Naturligt glutenfritt hasselnötsbröd i form efter jäsningBrödet efter jäsning.

Annons

Nygräddat naturligt glutenfritt hasselnötsbröd i avlång brödformBrödet när det gräddats i ugnen.

Naturligt glutenfritt hasselnötsbröd på skärbräda

Naturligt glutenfritt hasselnötsbröd uppskivat på skärbräda

Annons
Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar